تکنولوژی های اینده
تاریخ انتشار : ۶ بهمن ۱۳۹۳
محققان در چارچوب دادههای مطالعاتی و استنادی دانشگاهی و خدمات جستجو سرویس «Thomson Reuters Web of Science»، گزارشی در مورد ۱۰ پیشبینی در زمینههای برتر علم و فناوری تدارک کردهاند.

اخیرا یکی از محققان اینتل به نام Dean Pomerleau در جایی به این قابلیت ها و امکانات اشاره کرده و گفته بود: «سرانجام بشر زمانی به ایمپلنت های مغزی تن خواهد داد. تصور کنید که روزی با استفاده از قدرت فکر و خیال تان بتوانید به گشت و گذار در وب بپردازید».
2--سفرهای هوایی تجملاتی

3-بازی های هلوگرام

البته سونی از اوایل امسال کار بر روی این تکنولوژی را شروع کرده است. در این شیوه حجمی از نور درون اتاق پخش می شود و یک تصویر شناور را ایجاد می کند. این شرکت همچنین در حال سرو سامان دادن به تصاویر شناور سه بعدی است که در فضایی بیرون از صفحه تلویزیون جان بگیرند. آنها همچنین یک سگ هلوگرام درون یک جام را هم به تازگی تولید کرده اند. کمی بعد اپل پتنت (حق امتیاز) تکنولوژیی را ثبت کرد که تصاویر به صورت سه بعدی پخش شوند و افراد امکان این را بیابند که با اشیاء مجازی پخش شده بازی کنند و آنها را در دست بگیرند. این تکنولوژی همچنین می تواند در محاسبات کامپیوتری، کامپیوترهای شخصی و فیلم های سینمایی مورد استفاده قرار گرفته و کارها را دو چندان راحت تر کند.
4-موبایل دستور پذیر با حرکت
ماه گذشته شرکت طراحی Pilotfish و شرکت سازنده سنسور Synaptics نسخه اولیه (prototype) موبایلی را رونمایی کردند که هیچ دکمه ای نداشت. این تلفن که به اونیکس یا عقیق ملقب شده است، تنها با اشارات و علائم و حرکات کار می کند. تنها تکان دادن (swiping) صفحه، برنامه ها را باز می کند و می بندد. بالا بردن تلفن به سمت گونه باعث پاسخ به تماس می شود. علاوه بر این، طراحی آن هم نوآوری خاص خودش را دارد و می تواند شامل انواع تلفن های اوریگامی، تاشو یا حتی ساعت-موبایل ها باشد.
5-کارتهای اعتباری بدون کارت
به موازات این کارها، گوگل هم اپلیکیشن و سیستم ابداعی کارت اعتباری اش را فعال کرده است. کیف پول گوگل به افراد اجازه می دهد تنها با تپ کردن صفحه موبایل شان در کنار پیشخوان مغازه، پرداخت را انجام دهند. ابداعاتی از این دست به شکل بالقوه کارت های اعتباری مرسوم را منسوخ و از رده خارج می سازند.
موبایل:
به گزارش نسل جوان ایران؛ پیش بینی دنیای فناوری اطلاعات بسیار سخت است. افراد واقعا نمی دانند حتی تا ۱ سال دیگر قرار است چه تکنولوژی هایی وجود داشته باشد یا منقرض شده باشد. اما برخی کارشناسان با توجه به روند فعلی پیشرفت ها و دستاوردها پیش بینی هایی در این مورد کرده اند که خواندن آن خالی از لطف نیست. گوشی های آینده دارای این ویژگی ها خواهد بود:
۱- پردازنده ی ۳۲ هسته ای
بنا به اخبار رسیده انتظار می رود تا گوشی های هوشمند در ۵ سال آینده نسبت به گوشی های امروز بسیار پر قدرت تر باشند. برا ی این منظور گوشی های هوشمند آینده باید شامل ۲۰ nm 256 بیتی و یک پردازنده ی ۳۲ هسته ای باشند. احتمالا بین دو کمپانی بزرگ Intel و Arm رقابت چشمگیری صورت خواهد گرفت.
۲- چشم یا صدای شما کلمه ی عبور شما خواهد بود
در حال حاضر شرکت اپل در گوشی جدید خود، iPhone 5S، حسگر اثر انگشت را قرار داده است که برای افزایش امنیت گوشی مناسب است اما در ۵ سال آینده چشم شما این کار را انجام خواهد داد. “اسکن چشم ” یا “بیومتریک چشم ” که توسط Eye Verify توسعه می یابد چندین برابر اثر انگشت امنیت دارد.
روش کارVoiceprint هم به این صورت است که همانطور که در حال صحبت با تلفن همراهمان هستیم صدای ما به عنوان ID ما عمل می کند. طبق تکنولوژی امنیتی “صدا” که در دانشگاه Carnegie Mellon به ثبت رسیده است، صدای ضبط شده به رشته های الفبایی تبدیل می شود که بعد از آن به عنوان کلمه ی عبور از آنها استفاده می شود.
۳- دوربین های محاسباتی
تا سال ۲۰۱۸ دوربین های گوشی های هوشمند دیگر دیجیتال نیستند بلکه محاسباتی هستند. این یعنی عملکرد آنها مثل چشم انسان است و بلافاصله می تواند روی اشیای مختلف و با هر شرایط نوری تمرکز کند. انتظار می رود این تکنولوژی پیشرفته توسط شرکت های موفقی چون Nvidia و Digital Optics ‘ MEMS ارائه شود.
در واقع تفاوتی که در حال حاضر بین عکس و فیلم وجود دارد، در ۵ سال آینده وجود نخواهد داشت. برای نمونه یکی از ویژگی های گوشی HTC One که Zoe نام دارد این است که می تواند ویدئوی ۳ ثانیه ای بگیرد که تقریبا چیزی شبیه به دوربین های آینده است. طبق این ویژگی اشیایی که ما می خواهیم از آنها عکس بگیریم تا زمانی که کلید شاتر دوربین را نگه داریم ذخیره خواهند شد. بعد از اینکه عکاسی تمام شد می توانیم تصمیم بگیریم که آیا تصاویر حاصل از نوع عکس باشند یا فیلم یا هر دوی آنها. کاری که در حال حاضر قبل از عکس یا فیلم گرفتن باید در موردش تصمیم بگیریم.
۴- کنترل صوتی
همانگونه که ویژگی صفحات لمسی بسیار کاربردی و پرطرفدار هستند و در گوشی های آینده هم وجود خواهند داشت، سیستم کنترل صوتی هم که در حال حاضر وجود دارد ، در ۵ سال آینده به کمک پردازنده های قوی تر و سنسورهای پیشرفته کامل تر و پرکاربرد تر ازاین چیزی که ما در حال حاضر در گوشی Samsung Galaxy S4 و یا تکنولوژی تشخیص نگاه در گوشی های Apple می بینیم، خواهند شد. این فناوری تا جایی کامل خواهد شد که بتوان به کمک آن تمام دستورات گوشی مثل پاسخ گویی به تماس ها، روشن و خاموش کردن زنگ گوشی، پخش موسیقی و بسیاری از دستورات دیگر را انجام داد.
روش کار این فناوری به این صورت است که شما صدای خود یا افراد دیگر را به حافظه ی گوشی می دهید و گوشی بعد از تشخیص صدای شما تمام دستورات شما را درست مانند یک ربات اجرا خواهد کرد.
۵- صفحات نمایشی که خم می شوند
بسیاری از شما راجع به صفحات نمایش خمیده شنیده اید، صفحاتی که قادرند حتی در اطراف لبه های خود هم تصاویر را نشان دهند. این گوشی ها از تکنولوژی خاصی در صفحات نمایش خود استفاده می کنند مثل تکنولوژی YOUM OLED که سامسونگ از آن استفاده می کند یا فناوری Willow Glass و یا تکنولوژی ای که ال جی از آن استفاده کرده است اما قرار است که این تکنولوژی در سال های آینده پیشرفت چشمگیری داشته باشد طوری که بتواند مثل یک مخروط شیشه ای باشد، تصاویر را به صورت ۲ طرفه نمایش دهد و قابلیت لمسی هم داشته باشد. مهمترین ویژگی ای که آن گوشی های خمیده را با گوشی های خمیده ی موجود متفاوت می کند این است که آنها می توانند کاملا تا شده طوری که بتوان آنها را به راحتی داخل جیب قرار داد بدون اینکه تصویر دروسط صفحه نمایش تغییری بکند. شما می توانید گوشی خود را در هر جهتی که خواستید خم کنید . بهترین قسمت آن این است که در سال ۲۰۱۸ اگر شما بر روی گوشی خود بنشینید هیچ اتفاقی برای آن نمی افتد!
