دولت الکترونیک و موانع آن در ایران
ارسال کننده : سرکار خانم z* babaiyan
سطح فعالیت : نویسنده
ایمیل : zahrababaiyan74[@]gmail.com
تاریخ ارسال : ۵ خرداد ۱۳۹۴
دفعات بازدید : 1559
زبان نوشتاری : فارسی
تعداد صفحه : 11
فرمت فایل : word
حجم فایل : 39.4kb
قیمت فایل : رایگان
دانلود فایل
امتیاز مثبت : 0
امتیاز منفی : 0


ارتباط میان دولت الکترونیک و حکومتداری خوب به قدری نزدیک است که برخی
صاحب نظران معتقدند که دولت الکترونیک اگر در نهایت به حکومتداری بهتر منجر
نشود هرگز رسالت خود را به انجام نرسانیده است.
دولت الکترونیک شیوهای است برای حصول اطمینان از اینکه همه شهروندان به گونهای
یکسان از فرصت مشارکت استفاده کنن.
1) مقدمه
2) تعریف دولت الکترونیک
3) ساختار دولت الکترونیک
4) اهداف دولت الکترونیک
5) ضرورت وجود دولت الکترونیک
6) دولت الکترونیک و امکان سنجی استقرار ان در ایران
7) موانع گسترش دولت الکترونیک
8) دولت الکترونیک و روند ان در ایران
9) خلق دولت الکترونیک
10) نمادهای مورداستفاده در دولت الکترونیک
11) استراتژی استقرار دولت الکترونیک
12) وضعیت دولت الکترونیک در ایران
13) موانع استقرار دولت الکترونیک
اکنون در دورانی زندگی می کنیم که از آن با عنوان عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات یاد می شود . نفوذ فناورهای اطلاعات وارتباطات در جنبه های مختلف زندگی انسان باعث شده است که روش های ارتباط افراد ، به طور کلی تغییر کند. امروز اجتماعات به جوامع علمی و شهروندان نیز به کاربران شبکه ای اطلاعاتی تبدیل شده اند.اکنون مردم بیشتر به حقوقشان آگاه هستند و سعی می کنند که توانانی های خود را در اخذ تصمیمات آگاهانه در جنبه های تأثیر گذار بر زندگی شان توسعه دهند . در همین راستا ایده دولت های الکترونیکی در اقصی نقاط دنیا مورد توجه قرار گرفته است و کشورهای توسعه یافته حرت هایی را در جهت نیل به این هدف شروع کرده اند . می توان گفت که دولت الکترونیکی از حد یک ایده جدید فراتر رفته و همه کشورهای توسعه یافته وحتی در حال توسعه ، گامهای موفقی را به سوی این هدف طولانی مدت برداشته اند . امروز افراد جامع انتظار دارند که کلیه خدمات و سرویس های دولتی با حداقل هزینه ،حداکثر سرعت و حداقل زمان در اختیار آن قرار گیرد ، لذا این امر بسیار حائز اهمّیت است که دولت این توانایی را داشته باشد که بهترین خدمات را در کمترین زمان و با بهترین راندمان در اختیار اقشار مختلف جامعه قراردهد.
سیستم ها و ابزارهایی که در حال در حال حاضر در ادارات دولتی برای ارایه خدمات و اطلاعات به شهروندان مورد استفاده قرار می گیرند قدیمی بوده و روند کار در دستگاهای دولتی کند است . آنها در جلب رضایت شهروندان موفقیت چندانی ندارند .از سوی دیگر سرمایه گذاری های قابل توجهی در زمینه طراحی و به کار گیری سیستم های جدید در بخش دولتی صورت نمی گیرد ، اما با توجه به اهدافی که برای دولت الکترونیکی مورد نظر است ، کشورها فقط در صورتی در پیاده سازی مطلوب دولت الکترونیکی موفق می شوند که سیستم های داخلی بخش دولتی ،داده ها واطلاعات و ابزارهای مدیریتی با یکدیگر هماهنگی و سازگار باشند . ازسوی دیگر در دولت الکترونیکی هدف بر این است که به جای اینکه زمان و منابع را به پیش پردازش و ورود اطلاعات و سازماندهی آنها اختصاص دهیم بتوانیم قسمت عمده زمان و منابع موجود را به حل مشکلات ، بررسی و ارایه راه حل های شاخص و خدمات دهی مستقیم به استفاده کنندگان خدمات دولتی اختصاص دهیم .
هرچه دولت ها منابع بیشتر و سرویس های متنوع تری را ازطریق شبکه به شهروندان ارایه دهند ،نیاز به وجود یک سامانه دو سویه ارایه خدمات ،بیشتر آشکار می شود .این سیستم دو سویه علاوه بر وادار کردن شهروندان به بهره گیری از شبکه برای دریافت خدمات از دولت ، سبب می شود که سطح مهارتها و فرهنگ جامعه اطلاعاتی نیز ارتقا یابد.