تجارت الكترونيك چيست؟
ارسال کننده : سرکار خانم مریم کیماسی
سطح فعالیت : ناشر
ایمیل : ALI.SB.2569[@]GMAIL.COM
تاریخ ارسال : ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴
دفعات بازدید : 1809
زبان نوشتاری : فارسی
تعداد صفحه : 10
فرمت فایل : word
حجم فایل : 40 کیلوبایت
قیمت فایل : رایگان
دانلود فایل
امتیاز مثبت : 0
امتیاز منفی : 0


چكيده:(abstrsct)
فناوري اطلاعات با رشدي شتابان عرصه هاي گوناگون زندگي بشري را تحت تأثير قرارداده و باعث تحولات بنياديني در بسياري از اصول و شيوه ها در واحد هاي تجاري شده است. اينترنت يك فن آوري بسيار با اهميت بوده و تحولات بسيار عظيمي داشته است.
اقتصاد و خصوصاً عرصه تجارت و بازرگاني نيز نه تنها از تحولات ناشي از فناوري اطلاعات بركنارنمانده ، بلكه خود به مثابه موتورمحركه اي ، موجب توسعه آن شده است. تجارت الكترونيكي حاصل پيوند ميان تجارت و فناوري اطلاعات و پديده اي به سرعت درحال گسترش است. به گونه اي كه اكنون 60 درصد تجارت جهاني را به خود اختصاص داده است.1
ازآن جائي كه رشد چشمگير به كارگيري تجارت الكترونيك قابل توجه بوده لذا اكثر سازمانهاي تجاري به سمت تجارت درون خطي مي روند، تا در بازار رقابتي بر مبناي ديجيتالي به موقعيت ها و پيشرفت هاي بهتري دست يابند. فرايند تجارت الكترونيك ماهيت پيچيده اي دارد و در برگيرنده تغييرات الگوها و فرايندهاي تجاري است. بنابراين مطالعه اين پديده جديد تجاري بر مبناي تجربه سازمانهاي كه نوآوري تجاري را در جهت تجارت الكترونيك تغيير داده اند مطالعه اي ارزشمند است.2
پيشرفت در اطلاعات و ارتباطات، تنها در زمينه روابط بازرگاني وتجاري داراي منشأ اثر نيست، بلكه ارتباطات افراد، مبادله اطلاعات، چگونگي كسب و كار، آموختن و آموزش افراد، همه از اين تحول و دگرگوني اثرمي پذيرند. شايد بهترين عنوان براي اين تحول، عنوان انقلاب الكترونيك يا ديجيتال باشد كه همه برداشت هاي ما از زمان و مكان را از اساس، تغيير داده است. اين انقلاب الكترونيك ، يك رويداد طبيعي است كه رو به جلو حركت مي كند و ما نقشي دركنترل و تعيين سمت و سو براي آن نداريم.
با اين همه ، هر چند هدف از تجارت الكترونيكي ، خودكار كردن (اتوماسيون) معاملات تجاري الكترونيكي ، تنها به اتوماسيون عمليات دستي و حذف معاملات بر كاغذ محدود نمي شود ، بلكه انتظار مي رود اين فناوري ، شيوه كار سازمان ها و بنگاه هاي تجاري به ويژه سيستم هاي حسابداري را به طور بنيادي تغيير دهد . و بنا به اهميت موضوع و نيز با توجه به اقداماتي كه درايران براي فراهم شدن شرايط تجارت الكترونيكي در بخش هاي مختلف صورت پذيرفته است، واز آن جائي كه سيستم هاي حسابداي واحد هاي تجاري جزئي از واحد تجاري بوده و نيز به نوعي تحت تاثير اين تحولات نوين قرارمي گيرند، لذا اين مقاله رابطه بين تجارت الكترونيك و سيستم هاي حسابداري ، و تاثير اين پديده را بر روي سيستم هاي حسابداري در يك واحد تجاري را مورد بحث، و بررسي قرارمي دهد.
.
1- تجارت الكترونيكي راهي به جهاني شدن،انتخاب شوراي سر دبيري، ماهنامه تجارت الكترونيك، خرداد ماه 1383 ، ص11
2 - Maged Al – mashari. Electronic Commerece – A comparative Electronic Commerece.
تاریخچه تجارت الکترونیک
دلایل ضرورت توجه به بحث تجارت الکترونیک
امنیت اطلاعات در تجارت الکترونیک
مزیت های تجارت الکترونیک
معایب تجارت الکترونیک
انواع سیستم های بین سازمانی
تجارت از طريق اينترنت در حال افزايش است ، و تاثير زيادي بر روي تجارت ومؤسسات و
زندگي افراد جامعه دارد. تجارت الكترونيك با كاهش هزينه هاي مبادلاتي و تمركز محصولات
و خدمات متمايزي كه ارائه مي دهد باعث افزايش رقابت مي شود.
بعد از سالها جنبش تجارت الكترونيك ، محققان و متخصصان دريافته اند كه الگوي هاي تجاري كه با تكنولوژي اطلاعات مورد پشتيباني قرار گرفته ، بحث مهمي در جامعه تجاري شده است.
وازه"روش تجاري" به طرزي گسترده در ادبيات تجارت به كارمي رود. برخي روشهاي تجاري را موارد يا شرح مختصر قضايا مي دانند، و ديگران الگوي تجاري را مجموعه عناصر مديريت مي دانند نظير فرهنگ ، حكومت ، ساختارتصميم گيري و غيره.
در ادبيات، چندي از تعريفهاي دقيق روش تجاري يا بحثهاي سيستماتيك در موارد مدلهاي تجاري را مي توان مشاهده كرد. در اين مطالعه ، ما بر روي مباحث الگوهاي تجاري بالاخص تجارت الكترونيك وسيستم هاي حسابداري متمركزيم. يك الگوي تجاري ازتجارت الكترونيك، استراتژي رقابتي براي بازار و ساختار پروسه هاي تجاري براي مسيركامل تجارت الكترونيك از قبيل بازاريابي و تبليغات ، مذاكره ، خريد، طراحي تفصيلي محصولات و يا ارائه خدمات ، پرداخت با ابزار امنيتي ، خدمات پس از فروش و هوشمندي پس از فروش مي باشد.
از آن جايي كه مضمون و مفهوم تجارت الكترونيك ، تجارتي است كه با تكنولوژي اطلاعات حمايت مي شود ، مرز ميان الگو برداري تجاري و الگوبرداري سيستم اطلاعات معمولا تيره و تاراست. عمده موضوع ادبيات تجارت الكترونيك متمركزبرالگوهاي جديد تجاري است. ولي در رابطه با الگوبرداري سيستم هاي اطلاعات حسابداري و تجارت الكترونيك تحقيقات زيادي صورت نگرفته است. يك سيستم اطلاعات يكپارچه در تجارت الكترونيك معمولا متشكل از چندين سيستم اطلاعات مستقل است كه توسط عرضه كننده، مشتري و واسطه ها توسعه مي يابد و اين سيستم هاي اطلاعات مستقل به اينترنت متصل مي شوند.1
انسان در طول حيات تاريخي خود مسير رشد و ترقي را طي كرده و به عنوان مخلوق برتر هستي، همواره رو به كمال دارد، ودر طول حيات تاريخي خود مسير رشد و ترقي را طي كرده و در اين راه كشف حقايق پنهان جهان پيرامون، همت گماشته است.
يكي از مهم ترين عوامل شكوفايي حيات اجتماعي ، عنصر مهم ارتباطات است. هر چه مكانيزم هاي اين عنصر مهم ساده تر، دقيق تر و سريع تر شده ، انسان و جامعه جهاني را در دستيابي به اهداف بيشتر ياري رسانده است.اينترنت به مثابه ابزاري قدرتمند ، سريع و دقيق درتبادل اطلاعات، نقش مهمي را در تحولات اقتصادي، اجتماعي ، سياسي و فرهنگي جوامع به خود اختصاص داده است. يكي از كاركردهاي مهم اينترنت ، كاربرد آن درتعاملات اقتصادي بين افراد، شركت ها وبه طور كلي دربازارهاي دادوستد منطقه اي و بين المللي است.2
.
1 - Shouhong wang. Designing information system for Electronic Commerece.
2- حاجي بابايي، مريم .سيحون، مهناز. چالش هاي پيش روي بيمه الكترونيكي،اولين همايش بين المللي تجارت الكترونيك ، انتشارات
شهر فيروزه ، ص 23