ارزیابی و حسابداری منابع انسانی و تأثیر آن بر تصمیمگیری استفادهکنندگان
ارسال کننده : جناب آقای صابر فرمانی
سطح فعالیت : ناشر
ایمیل : fermani.saber[@]gmail.com
تاریخ ارسال : ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۴
دفعات بازدید : 1666
زبان نوشتاری : فارسی
تعداد صفحه : 13
فرمت فایل : WORD
حجم فایل : 50 کیلوبایت
قیمت فایل : رایگان
دانلود فایل
امتیاز مثبت : 1
امتیاز منفی : 0


حسابداری مالی1، در فرایند افشای اطلاعات برای سهامداران و سایر استفادهکنندگان اطلاعات، مخارج تحمّلشده بابت نیروی انسانی (از قبیل مخارج مربوط به استخدام، آموزش ومهارت کارکنان) را بهعنوان هزینه جاری شناسایی میکند. این نحوۀ برخورد با این مخارج بهمنزله نادیده گرفتن منافع آینده فراوانی است که شرکت میتواند از محل این داراییها بهدست آورد. برخلاف داراییهای عینی، مشکلاتی بر سر راه گزارش کردن منابع انسانی بهعنوان دارایی در ترازنامه وجود دارد که ذهنی و براوردی بودن معیارهای اندازهگیری منابع انسانی و مختار بودن انسان، از جمله عمدهترین اینگونه مشکلات شمرده میشوند.
بهرغم وجود چنین مشکلاتی، میتوان به صراحت اعلام کرد که نیروی کار هر شرکت و میزان وفاداری آنها نسبت به هدفهای شرکت، بزرگترین سرمایه آن محسوب میشود و از جمله مهمترین عواملی است که باعث ایجاد داراییهای ارزشمندی از قبیل سرقفلی، نام و شهرت تجاری وسایر امتیازات میشود.
چکیده
مقدمه
مفهوم حسابداری منابع انسانی
ارزیابی منابع انسانی
مشکلات ارزیابی منابع انسانی
مدل پیشنهادی (ارزیابی منابع انسانی)
مدل پیشنهادی (سیستم حسابداری منابع انسانی)
توجیه مدل پیشنهادی :
نتیجهگیری
منابع
با توجه به اصول حسابداری مرسوم که فقط باید داراییهای خریداری و یا تولید شده در صورتهای مالی گزارش شوند، نیروی انسانی شرکتها را نمیتوان در صورتهای مالی بهعنوان دارایی گزارش کرد. در اینصورت، بسیاری از شرکتها بهویژه شرکتهای خدماتی که میزان موفقیّت آنها در دستیابی به هدفهاشان بهطور مستقیم به مهارت، تخصص و وفاداری کارکنان وابسته است، متضرر میشوند (Bozzolon & Ricceri, 2006). هدف این مقاله بررسی سودمندی گزارش منابع انسانی بهعنوان دارایی در متن صورتهای مالی(و یا در یادداشتهای توضیحی) و ارائه مدلهای پیشنهادی برای ارزیابی و حسابداری منابع انسانی است.